Videosec

 

Videosec IQ kameracsalád
VCA képanalitikája

gyalogos, kerékpáros és gépjármű felismerése

A gyakorlati működést bemutató videó:

Mit kell tudni
a Videosec IQ kameracsalád
megújult képanalitikájáról


A képtartalom analizálása mindig tömörítetlen videóadaton történik. Ez IP-kamerák esetében a szenzorból történő kiolvasás és képjavítások után, a videótömörítés előtt a leghatékonyabb. A Videosec IQ kameracsaládja ezt emelte új szintre az alkalmazott kétmagos CPU-k és a fix tudásbázisú mesterséges intelligencia lehetőségeinek kihasználásával.

A Videosec IQ kameracsalád legfontosabb újdonsága az új képanalitika, amelyik a képmezőben megjelenő objektumokat típusonként megkülönbözteti, függetlenül attól, hogy mozognak-e, vagy egyhelyben állnak. A felismert gyalogosra, kerékpárosra/motorkerékpárosra és gépjárműre szelektíven állíthatunk be riasztási kritériumokat úgy vonalátlépésnél, mint területre behatolásnál. Ezek a riasztások a már minden rögzítőben megtalálható vonalátlépési és területre behatolási riasztásokkal kompatibilisek, a rögzítő felületéről felprogramozhatóak, Guard Viewer mobilapplikációban, push-üzenetként kezelhetőek.

A mozdulatlan objektumok sem jelentenek már akadályt. Az alkalmazott mesterséges intelligencia tudásbázisa ugyan csak firmware frissítéssel bővíthető, de már hatékonyan ismeri fel, ha gépjárművet lát, akár szemből, akár oldalról, akár félig takarásban, vagy gyalogost, vagy kerékpárost/motorost. Egy szélfútta bokor, vagy egy fa lombjának árnyéka, valljuk be, ritkán összetéveszthető egy emberrel, vagy egy autóval, tehát a kamera nem generál hamis riasztást a hatásukra.

Vonalátlépési riasztást alkalmazva megadhatjuk a riasztást kiváltó áthaladási irányt is, tehát szelektív szűrést állíthatunk be például egy irányban a gépjárműforgalmat tiltva, de a gyalogos és kerékáros közlekedést engedélyezve.

Területre behatolási riasztást alkalmazva lehetőségünk van akár 10 másodpercnyi riasztási késleltetést is beállítani, így parkolókban közlekedési útvonalakon történő megállásról is generálható riasztás, de szelektíven szűrhetjük a riasztási területen megálló gyalogosokat is, nem generálva riasztást azokra, akik csak áthaladnak ott. Természetesen a legeszerűbb riasztási formákat is alkamazhatjuk, miszerint egy személy vagy egy jármű megjelent a bejelölt területen, erről azonnali riasztást kérünk. A riasztási eseményeket közvetíthetjük más vezetékes riasztórendszerek felé is, vagy a Videosec AZX-G30 egyik vezetékes bemenetére. Ehhez nem feltétlenül szükséges vezetékes riasztási kimenettel rendelkező rögzítőt telepíteni, elegendő csupán egy kamera a riasztóközpont közelében, amelyik rendelkezik vezetékes riasztási kimenettel. Ezt a megfelelő tamper-ellenállás beiktatásával bekötjük, a rögzítőn pedig beállítjuk, hogy minden kamera megfeleő riasztási eseménye aktiválja ezt a riasztási kimenetet.

A Videosec IQ kamerák objektumfelismerési képességeit a fenti videóban szemléltetjük.


A Videosec IQ kameracsaládot bemutató videó:

Kövessen minket
Facebook és LinkedIn oldalunkon is!

    

 
Partneri áraink oldalunkon bejelentkezés után jelennek meg.
a részletekért és minden egyéb kérdésével forduljon kollégáinkhoz!

 

 

Euro Tech Corporation Kft.
6724-H Szeged, Üstökös u. 12/b
Tel/Fax: +36 62 458 585
Technikai háttér / Szervíz: +36 70 439 8802
E-mail: eurotech@videosec.com
Web: www.videosec.com