Videosec

 

AI - mesterséges intelligenciával
támogatott objektumfelismerés

a Videosec kínálatában

AI

Két új, 4 MegaPixel felbontású Super Starlight kamera érkezett a Videosec kínálatába, amelyek a gépi tanulás és a neurális hálózatok alkalmazása jelentette előnyöket kihasználva még fejlettebb képanalitikai riasztásokat tesznek lehetővé a kamera látómezejébe kerülő objektumok típusának felismerése révén.

A két új kameratípus, az IPW-264SA-DZK csőkamera és az IPD-3234SA-DZK dómkamera közös jellemzője a 4 MegaPixel felbontású 1/1.8" szenzor, melyre a képet f/1.2 fényerejű 2.8-12mm autofókuszos zoomobjektív vetíti. A 120dB dinamikai átfogású valós DOL-WDR a magas kontrasztú, illetve ellenfényes helyzetekben biztosítja a kellően jó képminőséget.

Az expozícióvezérlést immár dinamikusan, archoz is rendelhetjük, azaz amikor a képmezőben bárhol megjelenik egy arc, a fénymérés annak pontos exponálását kezeli prioritásként.

Területre behatolási és vonalátlépési riasztást már felparaméterezhetünk objektumtípus alapján is, azaz megadhatjuk, hogy csak járműre, vagy csak személyre történjen-e riasztás. Az arcérzékelés algoritmusa is szintet lépett a mesterséges intelligencia alkalmazásával. Arcérzékelés alkalmazásakor a kamera képes minden követett archoz több másodpercnyi képanyagból kiválasztani a legjobb minőségű pillanatképet és ezt továbbítani a beállított szerver felé. Mindezt egyidejűleg akár 40 arc követése mellett is. Az arcérzékelés megnövelt hatékonysága teszi lehetővé a Videosec AI kamerák nagypontosságú emberszámlálási alkalmazását. Ha egy helyszín belépési és kilépési pontjain Videosec AI kamerákkal végezzük az emberek számlálását, a PC-re telepíthető Guard Station szoftver segítségével folyamatosan követhetjük a bent tartózkodók számát.

Kövessen minket
Facebook és LinkedIn oldalunkon is!

    

 
A részletekért és minden egyéb kérdésével forduljon kollégáinkhoz!

 

 

Euro Tech Corporation Kft.
6724-H Szeged, Üstökös u. 12/b
Tel/Fax: +36 62 458 585
Technikai háttér / Szervíz: +36 70 439 8802
E-mail: eurotech@videosec.com
Web: www.videosec.com